Een tekst die ik laatst zag op de tijdlijn van David Thompson. Een medium uit Nieuw-Zeeland, waarbij ik in Amerika seances heb bijgewoond. Van hem en zijn spirituele team heb ik veel geleerd. Hij heeft me het vertrouwen gegeven om m’n plek in te nemen en te leren onderscheiden. De tekst van hem is een eerbetoon aan zijn moeder, omdat hij er zonder haar niet zou zijn

Ook ik heb het leven te danken aan mijn ouders, met alles wat zij daarmee aan mij doorgeven van hun ouders en grootouders. Ik ben niet altijd blij met alles wat ik, soms onbewust, van hen meekrijg. Ik heb het er wel mee te doen.

Het was geen wonder dat ik in een burn-out belandde. De jaren daarvoor wezen allemaal al in die richting, alleen zag ik het zelf niet. Ik moest dingen veranderen, omdat ik dit zo ook doorgaf aan mijn kinderen.

Ik had dus wat te doen en startte in 2021 met een paardencoaching waarin ik al snel leerde dat ik beter m’n grenzen mocht aangeven. In datzelfde jaar deed ik een 1 op 1 opstelling bij Jessica Oosterbroek waarbij ik leerde wat m’n gezin van herkomst voor invloed had op mij en m’n leven.

M’n belangstelling was gewekt en ik leerde zelf opstellingen begeleiden bij Martijn Meima, bij businesscoach Margot Morrenhof kreeg ik door opstellingen nog meer inzicht in mezelf en m’n business.

Dit jaar verdiepte ik mij bij de School voor Systemisch Bewustzijn in transcultureel systemisch werk en deed ook nog een paardencoaching in mijn traject bij Anke Derks.

Onderscheid maken is iets dat ook steeds terugkomt en afgelopen woensdag in mijn gesprek met Valerie Kolkman kwam het weer ter sprake. Zij spiegelde mij, waar kies je voor en waarom. Terug naar mijn kern, wat heb ik nodig, wat brengt het mij en waar wil ik naar toe. Dat resulteerde die middag in 2 besluiten om iets toch niet te doen.

Opstellingen hebben mijn leven voorgoed veranderd, het draagt bij aan hoe ik nu in het leven sta en wat ik heb te bieden als coach. Ik gebruik het als het zich in het moment laat zien en de cliënt ervoor open staat. En als het er mag zijn, zie ik altijd een verandering ontstaan, die zich verder mag ontvouwen.

 

 

 

Door niet te hoeven voelen en te blijven pleasen van anderen liet ik mezelf in de steek.

– Gabor Maté