Coaching bij verlies en rouw

We maken het allemaal mee, verlies en de daarbij behorende rouw. Dat kan het verlies zijn van een baan, het overlijden van je partner, ouder, kind, maar ook een dierbare vriend of vriendin.

Verlies is ook het stuklopen van je relatie, ontslag bij je werkgever, van je gezondheid bij een burn-out, depressie of een chronische ziekte, een miskraam of ongewenst kinderloos zijn. Dit heeft veel invloed op jou, je leven en de mensen om je heen. Omgaan met verlies en rouw doe je op je eigen manier, vaak met steun van familie en vrienden. Soms is deze steun niet voldoende of niet voorhanden. Dan is er behoefte aan professionele begeleiding en dan kan ik je daarbij helpen. Soms hebben we de steun wel in de directe omgeving maar vinden we het zelf lastig om onze dierbaren te belasten omdat we ergens een overtuiging kunnen hebben dat we het zelf moeten doen. Zo’n overtuiging kan heel sterk zijn.

Als diegene waar je veel van houdt is overleden, blijft diegene altijd een deel van je leven want liefde gaat niet dood. Deze kracht leeft voort, het is een andere manier van houden van. Jouw dierbare herinneringen en gevoelens blijven en hebben voor altijd een plekje in je hart. Dat geldt op een andere manier voor het verlies van je baan, je gezondheid of levend verlies in de vorm van je ongeneeslijke zieke kind of partner.

Verlies brengt je uit balans, hoe je dit beleeft is voor iedereen anders, voor rouwen is geen handleiding. We staan stil bij de gevoelens die verlies bij je teweeg brengen. Gevoelens zoals verdriet, angst, boosheid, schaamte, schuldgevoel, maar ook opluchting. Je hebt gehuild, je hulpeloos gevoeld, maar ook geworsteld met jezelf in een poging om vol te houden. Het is nu tijd om liefdevol te zijn voor jezelf en je open te stellen. Zo ontstaat er ruimte om weer te voelen. We kijken samen naar wat jij nodig hebt om in de nieuw ontstane situatie de balans bij jezelf terug te vinden en kleine stappen te zetten naar verbinding. Verbinding met je innerlijke kracht en met anderen.

Rouw kost tijd en veel energie. Het voelt als overleven. Betekenis geven aan het verlies is heel belangrijk bij het verweven in je leven. Ik help je graag om beter te leren begrijpen wat het doet met jou, hoe je de handvatten in je dagelijks leven kunt gebruiken. Je krijgt persoonlijke coaching op maat. Ik luister met aandacht, maar ik maak ook gebruik van mijn kennis en de ervaring met de verliezen die ik zelf heb meegemaakt. Spiritualiteit en healing maken deel uit van mijn coaching, het zal niet de eerste keer zijn dat ik een overleden dierbare voel en diegene me een boodschap of iets anders door wil geven, natuurlijk alleen als jij hiervoor open staat. Het is ook mogelijk dat je aanvullend een healing ontvangt, omdat je dit mentaal, fysiek of spiritueel kan helpen in het proces. Niets moet, alles mag….. Door mij af te stemmen op jou en gebruik te maken van mijn intuïtie, voel ik veelal goed aan wat nodig is en op welk moment.