Heb je in je leven te maken met verlies en de daarbij behorende rouw, dan kan ik je daarbij begeleiden. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek, we kijken samen welke vorm van coaching jij nodig hebt.

Verlies- en rouwcoaching Carin Hafkamp

We maken het allemaal mee, verlies en de daarbij behorende rouw. Dat kan het verlies zijn van een baan, het overlijden van je partner, ouder, kind, maar ook een dierbare vriend of vriendin. Verlies is ook het stuklopen van je relatie, ontslag bij je werkgever, van je gezondheid bij een burn-out, depressie of een chronische ziekte, een miskraam of ongewenst kinderloos zijn. Dit heeft veel invloed op jou, je leven en de mensen om je heen. Verlies brengt je uit balans, want alles is ineens anders. Omgaan met verlies en rouw doe je op je eigen manier, vaak met steun van familie en vrienden, want het is fijn als iemand naar je luistert. Soms is deze steun niet voldoende, of is deze steun niet voorhanden. Dan is er behoefte aan professionele begeleiding, als coach bij verlies en rouw kan ik je daarbij helpen. Soms hebben we de steun wel in de directe omgeving maar vinden we het zelf lastig om onze dierbaren te belasten omdat we ergens een overtuiging kunnen hebben dat we het zelf moeten doen. Zo’n overtuiging kan heel sterk zijn.

Als diegene waar je veel van houdt is overleden, blijft diegene altijd een deel van je leven want liefde kan niet dood gaan. Deze kracht leeft voort. Jouw dierbare herinneringen en gevoelens blijven en hebben voor altijd een plekje in je hart. Dat geldt op een andere manier voor het verlies van je baan, je gezondheid of levend verlies in de vorm van je ongeneeslijke zieke kind of partner.

Hoe je dit beleeft is voor iedereen anders. Voor rouwen is geen handleiding, je hebt het misschien nooit eerder gedaan. Ik kan je helpen door naar je te luisteren, je te laten ervaren dat je het niet alleen hoeft te doen, me met jou te verbinden en samen met jou woorden te geven aan je gevoel. Gevoelens zoals verdriet, angst, boosheid, schaamte, schuldgevoel, maar ook opluchting. Door eerst samen stil te staan in het moment ontstaat er ruimte om weer te voelen wat jij nodig hebt. Veiligheid en vertrouwen staan voor mij bovenaan. We kijken samen wat je nodig hebt om in de nieuw ontstane situatie de balans bij jezelf terug te vinden en kleine stappen te zetten naar verbinding. Verbinding met je innerlijke kracht en met anderen.

Rouw kost tijd en veel energie. Betekenis geven aan het verlies is heel belangrijk bij het verweven in je leven. Ik help je graag om beter te leren begrijpen wat het doet met jou, hoe je de handvatten in je dagelijks leven kunt gebruiken en je leert te benoemen wat jij nodig hebt. Je krijgt persoonlijke coaching op maat. Ik luister met aandacht naar je, maar ik kan je ook vragen om je gedachten op papier te zetten, een creatieve werkvorm te gebruiken, maar samen een wandelgesprek behoort ook tot de mogelijkheden. Ik maak gebruik van mijn spirituele en intuïtieve vermogens, mijn kennis en de ervaring met de verliezen die ik zelf heb meegemaakt.  Het is het ook mogelijk een healing te ontvangen als je het gevoel hebt dat dit je zou kunnen helpen. Niets moet, alles mag….. Door mij af te stemmen op jou en gebruik te maken van mijn intuïtie, voel ik veelal goed aan wat nodig is en op welk moment.