Heb je in je leven te maken met verlies, dan kan ik je daarbij begeleiden. Ik begeleid je totdat je weer in verbinding komt met je innerlijke kracht. Maak een afspraak voor een intake, zodat we samen kunnen kijken welke vorm van coaching jij nodig hebt in jouw unieke proces.

Rouw en verlies, rouwbegeleiding van Carin Hafkamp

Iedereen krijgt vroeg of laat in zijn of haar leven te maken met verlies. Dat kan het overlijden zijn van je partner, ouder, kind, maar ook een dierbare vriend of vriendin. Verlies is ook het stuklopen van je relatie, ontslag bij je werkgever, verlies van vrijheid of van gezondheid. Dit heeft veel invloed op jou, je leven en de mensen om je heen. Verlies brengt je uit balans, want alles is ineens anders. Omgaan met verlies en rouw doe je op je eigen manier, vaak met steun van familie en vrienden, want het is fijn als iemand naar je luistert. Soms is deze steun niet voldoende, of is deze steun niet voorhanden. Dan is er behoefte aan professionele begeleiding, als coach bij verlies en rouw kan ik je daarbij helpen. Maar soms hebben we de steun wel in de directe omgeving maar vinden we het zelf lastig om onze dierbaren te belasten omdat we ergens een overtuiging kunnen hebben dat we het zelf moeten doen. Zo’n overtuiging kan heel sterk zijn.

Als diegene waarvan je veel houdt is overleden, blijft diegene altijd een deel van je leven want liefde kan niet dood gaan. Deze kracht leeft voort. Jouw dierbare herinneringen en gevoelens blijven en hebben voor altijd een plekje in je hart. Dat geldt op een andere manier voor het verlies van je baan, je gezondheid of levend verlies in de vorm van je ongeneeslijke zieke kind of partner.

Ieder mens is uniek en rouwt op zijn of haar eigen wijze. Voor rouwen is geen handleiding, je hebt het misschien nooit eerder gedaan. Ik luister naar je en bied je de ruimte om in al je kwetsbaarheid, je verdriet, boosheid, angst en andere emoties te delen. Door eerst samen stil te staan in het moment ontstaat er ruimte om weer te voelen wat jij nodig hebt. Veiligheid en vertrouwen staan voor mij bovenaan. Zie mij als een steuntje in de rug, ik loop een tijdje aan je zijde mee. We kijken samen wat je nodig hebt om in de nieuw ontstane situatie balans bij jezelf terug te vinden en kleine stappen te zetten naar verbinding. Verbinding met je innerlijke kracht en met anderen.

Rouw kost tijd en veel energie. Betekenis geven aan het verlies is heel belangrijk bij het integreren in je leven. Ik help je graag om beter te leren begrijpen wat het doet met jou, welke emoties het oproept, zodat je woorden kunt geven aan je gevoel, hoe je de handvatten in je dagelijks leven kunt gebruiken en je leert te benoemen wat jij nodig hebt. Je krijgt persoonlijke coaching op maat. Ik luister met aandacht naar je, maar ik kan je ook vragen om je gedachten op papier te zetten, een creatieve werkvorm te gebruiken, maar samen een wandelgesprek behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kan ik mijn spirituele en intuïtieve vermogens inzetten en is het ook mogelijk een healing te ontvangen als je het gevoel hebt dat dit je zou kunnen helpen. Niets moet, alles mag….. Door mij af te stemmen op jou en gebruik te maken van mijn intuïtie, voel ik veelal goed aan wat nodig is en op welk moment.