Familieopstelling

familieopstelling Carin Hafkamp

Een familieopstelling biedt de mogelijkheid om (vaak onbewuste) patronen zichtbaar te maken binnen ons gezin van herkomst of je familiesysteem, het is een systemische manier van werken. Als een rationele aanpak niet werkt, kan een familieopstelling andere zaken boven water brengen, waardoor het probleem zichtbaar wordt.

Bij verlies en rouw heb je vaak te maken met een overlevingsmechanisme. Het is gedrag dat je in de loop van de jaren hebt ontwikkeld om je door onplezierige of pijnlijke situaties te helpen. Je bent je er lang niet altijd van bewust. Je handelt veelal vanuit je hoofd, iets dat je hebt geleerd in je opvoeding of eigen hebt gemaakt door een gebeurtenis die vroeger veel indruk op je heeft gemaakt en die je diep hebt weggestopt. 

Op latere leeftijd kom je tot de ontdekking dat het je niet meer dient. Wat je toen heeft geholpen/beschermd zit je nu in de weg. Je  kunt niet gaan staan voor wie je in essentie bent. Je wilt beter je grenzen leren aangeven, zelf de regie pakken en je gevoel volgen; kortom jezelf zijn. 

Een familieopstelling helpt je inzicht te krijgen op een dieper, energetisch niveau zodat er weer balans komt en je de juiste plek inneemt en waardoor de energie weer gaat stromen.

Hoe ziet een familieopstelling er in de praktijk uit?

Een familieopstelling kun je 1 op 1 doen met behulp van vloerankers of met een tafelopstelling. Beide vormen geven een goed inzicht, maar met vloerankers gaat het wat dieper en kun je beter voelen wat er gebeurt. Hiervoor wordt vaak gekozen als je je te kwetsbaar voelt om je vraag in de groep te stellen.

Het is ook mogelijk om een familieopstelling in de groep te doen. Ik bied regelmatig een ochtend aan waar we in de groep werken met een vraag. Je kunt deelnemen als vragensteller of als representant. Je hoeft er niets speciaals voor te kunnen, het gaat vanzelf en iedereen kan het. Deze ochtenden worden via social media en de rode loper bekend gemaakt. 

Een 1 op 1 (familie)opstelling duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 147,-

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een email naar info@carinhafkamp.nl, stuur een Whatsapp of bel naar 06 4116 3590

3 coachsessies verlies en rouw Twello

Een opstelling werkt goed voor jou, als ….

  • je een patroon/blokkade wilt doorbreken.
  • je een moeizame relatie hebt met je moeder of vader (of allebei)
  • je moeite hebt met autoriteit en  daardoor altijd te maken hebt met strijd wat veel energie kost
  • je allerlei verantwoordelijkheid draagt voor anderen, maar je overschrijd je eigen grenzen steeds; hoe kun je leren loslaten?
  • jouw overlevingsmechanismes je niet meer dienen en je voluit wilt leven.
familieopstelling Carin Hafkamp

Door niet te hoeven voelen en te blijven pleasen van anderen liet ik mezelf in de steek.

– Gabor Maté