Voor jou van mij en… om te delen

Sharing is caring

Ik houd van delen en op deze pagina deel ik graag allerlei zaken met je die interessant voor je zijn op het gebied van verlies en rouw en familieopstellingen. Dit kunnen dingen zijn zoals gratis masterclasses, workshops, muziek, gedichten, documentaires, tips over boeken en podcasts.

Deze pagina is wat mij betreft interactief. Zie, lees of loop je tegen interessante zaken aan die voor andere mensen interessant kunnen zijn laat het me dan weten, dan deel ik het hier op de pagina. Dan kunnen we er met z’n allen van genieten.

Je kunt me bereiken via e-mail, WhatsApp of via de contactpagina. Wees welkom.

Hier vind je mij op social media

hartritueel

Zijn de wintermaanden lastig om door te komen? Doe mee met de Kintsugi workshop in december of januari

Om je (opnieuw) liefdevol te verbinden met jezelf. 

De wintermaanden zijn al een beetje begonnen. Korte dagen waarop je vaak meer binnen zit dan je lief is. Ieder in z’n eigen cocon, eigen gedachten en dat maakt dat je wat minder mensen ziet. Ik ga daarom iets organiseren.

Afgelopen zaterdag heb ik al een keer een workshop Kintsugi aangeboden en ik kan zeggen dat hij geslaagd was. Dat ga ik dus nog vaker doen en wel 1 in de maand december en 1 in januari. In kleine groepjes, om je de aandacht te geven die je verdient. Het maximum aantal deelnemers is 4 personen.

De data zijn:

  • donderdag 22 december van 13.00 – 17.00
  • vrijdag 13 januari van 13.00 – 17.00 uur
Wat is een Kintsugi workshop?
De Japanse kunst om scherven van aardewerk met goud te lijmen. Het woord ‘kin’ is goud en ’tsugi’ is verbinding en samen betekent het dus letterlijk goudverbinding. 

Tijdens het ritueel maak je contact met je eigen (keramieken) hart, schaaltje of bordje. Ik heb er een aantal op voorraad, maar je mag evt. ook zelf een voorwerp mee nemen. Je wikkelt het voorwerp in een doek en dan sla je het hart met een tik kapot, daarna open je de doek en bekijkt de scherven. Voor iedere scherf voel je waar het voor staat en die woorden schrijf je erop. Vervolgens lijm je het met liefde en goudlijm weer aan elkaar. De gouden lijnen symboliseren jouw unieke levenservaringen en transformeren deze naar iets moois dat gezien mag worden.

Of je nu fysiek wonden hebt opgelopen (door een auto-ongeluk, een borstoperatie, een amputatie, een handicap of door ziekte, brand of geweld), of emotioneel (door het verbreken van een vriendschaps- of liefdesrelatie, een scheiding, door rouw, depressie, verlies van werk, verlies van een dierbare). Juist door de imperfecties en littekens niet te verbergen, laten we zien hoe we gevormd zijn.

Hoe ziet de middag eruit?
De middag vindt plaats in Twello, in mijn eigen praktijkruimte. Je bent welkom vanaf 13.00 uur met een kop koffie of thee. We nemen de tijd om even te landen met elkaar. Dan leg ik uit hoe e.e.a. in zijn werk gaat, er is voldoende ruimte om dingen te delen met elkaar als die behoefte bestaat. Aan het einde van de middag neem je jouw unieke stuk naar huis. Dat zal rond 17.00 zijn.

Jouw investering voor deze middag is € 90,- (inclusief koffie/thee, iets lekkers en alle materialen die je gebruikt)

Er is slechts plek voor 4 deelnemers, dus zorg dat je je tijdig aanmeldt.

Klik op de aanmeld button hieronder, maar je mag me ook bellen of een WhatsApp bericht sturen. Voel je vrij om samen met een vriend(in) of familielid te komen. Kun je niet op deze middag of wil je samen met een groepje liever een andere datum plannen? Laat het me weten, dan prikken we een ander moment.

Een review van een deelnemer:

Lieve Carin,
Wat vond ik dat een bijzondere workshop: Kintsugi! Om door jou te worden begeleid door mijn verdriet heen te wandelen. 
Te voelen, te ervaren door de pure rouw naar iets van HOOP…….💕 En als eindresultaat een dierbare herinnering. Ben zo blij jouw tegen te zijn gekomen op mijn pad!

 

Neurobiologische inzichten van trauma

Als je opgroeit in een gespannen, onveilige situatie is het lichaam in een constante staat van stress. In dit artikel wordt meer uitgelegd wat dit verder voor je lijf betekent.

Docu’s 2doc: Rouw

Rouwen, hoe doe je dat eigenlijk? Deze twaalf persoonlijke, gevoelige of juist confronterende documentaires proberen die vraag te beantwoorden. Allen op een eigen manier.

Klik hier om naar de pagina van 2Doc te gaan.

Just Breathe – Pearl Jam

Een mooi nummer over zo veel mogelijk in het hier en nu te leven. Muziek kan je daarbij helpen om te ontspannen.

De Rode Loper

De rode loper staat synoniem voor mensen hartelijk welkom heten en verbinding maken.

Dat is waar ik voor sta, voor mensen verwelkomen, verbinding maken en ik rol dus als als het ware de rode loper voor je uit.

Als jij bij mij bent heb ik de volledige aandacht voor jou. En dat is wat ik ook doe met deze mailing, die vanaf nu de rode loper heet. Voel je je aangesproken dan hoop ik je te ontmoeten bij één van deze bijeenkomsten en als je mensen kent die hier baat bij kunnen hebben voel je dan vrij om hem te delen.

Bekijk hier de inhoud van de rode loper.

rouwwerk

Boekentip: Rouwwerk – Julia Samuel

De dood raakt ons allemaal. Maar het taboe erop is groot en rouw wordt vaak fundamenteel verkeerd begrepen.

Rouwwerk bevat verhalen van mensen die een grote liefde kenden en een groot verlies – en dat overleefden. Zij laten zien hoe rouw onze grootste angsten blootlegt, onze zelfbescherming doorbreekt en ons diepste wezen blootlegt. Aan de hand van deze oprechte en ontroerende verhalen toont Julia Samuel hoe we kunnen stoppen ons ongemakkelijk en onzeker te voelen over de dood. Zij laat zien hoe we vrienden en familie kunnen helpen door er open en eerlijk over te praten.

Hoe kun je een rouwende vriend helpen?

Dit filmpje laat heel mooi zien wat je kunt doen en zeggen en wat vooral ook niet. Echt de moeite waard om te bekijken. (Nederlands ondertiteld).

Klik hier voor de link naar het filmpje.