Inspiratie

Inspiratie over boeken | muziek en podcast

Inspiratie over boeken, muziek, podcast en documentaires op het gebied van leven, verlies, rouw en de dood.

Op deze pagina deel ik graag allerlei zaken met je die interessant voor je zijn op het gebied van verlies en rouw en familieopstellingen.

Op de blogpagina deel ik blogs over mijn persoonlijke leven, mijn praktijk, de opleidingen en workshops die ik doe en mijn eigen ervaringen met verlies en rouw.

Hier vind je mij op social media

Documentaire 2Doc: Zo dood als een pier

Dood gaan we allemaal. Maar op de 7e Montessorischool in Amsterdam zijn de kinderen de afgelopen jaren wel heel vaak met de dood geconfronteerd.

Juf Pleun stierf aan een hartaanval, juf Tineke aan kanker. En nu is er nog een juf ongeneeslijk ziek.

In de vierdelige serie Zo dood als een Pier volgen we een groepje leerlingen tijdens één cyclus van de schooltuin – van het zaaien tot het oogsten.

Klik hier om deze docu te bekijken.

TV-programma: Zin in morgen over het hartritueel

Kim-Lian van der Meij doet bij Bahar een hartritueel. Je ziet in dit programma hoe een hartritueel bij Bahar in zijn werk gaat en hoe Kim-Lian dit ervaart.

En ben je nu benieuwd hoe een hartritueel bij mij in z’n werk gaat houdt dan mijn agenda in de gaten, want er komt een mooie workshop aan rond wereldlichtjesdag. Stuur me gerust een berichtje als je wilt deelnemen.

Leven met verlies en verdriet

Op de pagina van Omroep Zeeland staat een aantal uitzendingen met de titel ‘leven met verlies en verdriet. Deze aflevering gaat over het rouwen van kinderen.

Rouwen kinderen anders dan volwassenen en moet je kinderen wel overal bij betrekken. Moet je je kinderen betrekken? Hoe leg je doodgaan uit?

Klik hier voor de aflevering. Op deze pagina vind je ook afleveringen die gaan over zelfdoding, vroeggeboorte enz. Het zijn korte afleveringen van ongeveer 20 minuten en de moeite waard om  te bekijken. 

In dit interview met Andrea Vasterman vertel ik over mijn werk als verlies en rouwcoach en wat mij er toe bracht om te stoppen met met mijn baan in loondienst. 

Will Dempsey  –  Beat You There

Het nummer gaat over iemand die zijn partner heeft verloren en worstelt met de pijn ervan.

Inspiratiemail

Meerdere keren per jaar verstuur ik een inspiratiemail met daarin activiteiten, workshops, podcasts en lees- en luistertips.

Deel het met andere mensen, zodat ik nog meer mensen kan bereiken die met verlies en rouw te maken hebben.

Lees hier mijn inspiratiemail van 19 december 2023

Boekentip:

ademloos - een boek over levend verlies

Ademloos – mijn leven voor de liefde

Kim Moelands

Ademloos is het verhaal van grote liefde, van menselijke moed, doorzettingsvermogen en veel verdriet. Kim vertelt heel indringend hoe ze haar geliefde Ron verliest aan de ongeneeslijke ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte), waaraan ze zelf ook lijdt. Ademloos is ook het verhaal van levenslust en humor, de twee ‘wapens’ waarmee Kim haar intense verdriet probeert in te dammen, terwijl ze zelf steeds zieker wordt.

Gelukkig is er Balou, die malle hond uit Bosnië, die met haar eigen trauma’s worstelt maar Kim haar onvoorwaardelijke liefde schenkt.

Hoe kun je een rouwende vriend helpen?

Dit filmpje laat heel mooi zien wat je kunt doen en zeggen en wat vooral ook niet. Echt de moeite waard om te bekijken. (Nederlands ondertiteld).

Klik hier voor de link naar het filmpje.