Links

Websites met diverse informatie over verlies en rouw

 • In de wolken
  In de Wolken richt zich op verliessituaties die ontstaan door het overlijden van een belangrijke ander of door echtscheiding. Er worden brochures, boeken en andere materialen ontwikkeld voor rouwenden en kinderen in echtscheidingssituaties. Hoewel In de Wolken zich richt op alle verliessituaties is zij met name gespecialiseerd in kinderen en jongeren.
 • Stil geweest
  Voor jonge nabestaanden van zelfdoding. Als je je alleen voelt. Jaren ouder dan je leeftijdgenoten. Verdrietig en ook boos. En je vraagt je af of er nog meer zijn zoals jij.
 • Toen was het stil
  Platform voor nabestaanden zelfdoding
 • Condole
  Condole brengt herinneringen, emoties en verhalen van uw overleden dierbaren samen.  De app zorgt ervoor dat u deze herinneringen met elkaar kunt delen, waarbij ze een mooie plek krijgen en u ze voor altijd kunt blijven koesteren. De app is er daarnaast op gericht om elkaar (ook) op afstand te steunen. In de eerste weken van uw verlies, maar ook in de jaren daarna. Ook nu afscheidsdiensten, uitvaarten en condoleances door Corona slechts beperkt plaats mogen vinden, zorgt Condole voor verbinding. 
 • Stichting Achter de Regenboog
  Achter de Regenboog is er voor kinderen en jongeren, die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare.
 • Vereniging Ouders van een Overleden Kind
  Site van een zelfhulporganisatie van lotgenoten die elkaar begrip en medeleven kunnen bieden door middel van persoonlijke of telefonische gesprekken, groepsgesprekken of correspondentie.
 • Stichting Lieve Engeltjes
  Een lotgenotencontactgroep via internet voor ouders waarvan een kind is overleden tijdens de zwangerschap, geboorte of op latere leeftijd.
 • Stille Levens Kenniscentrum Babysterfte
  Informatie en steun bij het overlijden van een baby
 • Villa Pinedo
  Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen met gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Zij maken volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.
 • Bezoekdienst na partnerverlies
  In de Gemeente Voorst bestaat een bezoekdienst die bestaat uit vrijwilligers die op bezoek komen bij mensen die recent hun partner zijn verloren.

Collega coaches

Coaching bij Coach Praktijk Effectief met Lisette Hoppener:
Voor zelfontwikkeling en alles waar verbetering mogelijk is. Een betere afstemming met wie jij bent, betekent meer van het leven kunnen genieten.  Met mijn vorm van coachen werk ik effectief en oplossingsgericht waardoor ik korte trajecten bied met resultaat voor de lange termijn. We kijken samen naar de mogelijkheden die jij hebt en maken gebruik van de bij jou al aanwezige kennis, vaardigheden en talenten. We richten ons op het leren exploreren, ervaren en accepteren van gevoelens en vooral het onderzoeken van gedachten en gedrag.
Link: www.coachpraktijkeffectief.nl