Gratis kennnismakingsgesprek in oktober en november

In de maand oktober en november bied ik gratis kennismakingsgesprekken aan. Heb je te maken met verlies (o.a. na overlijden, ontslag, stuklopen van je relatie, gezondheid) en loop je vast in je proces van verlies en rouw kom dan eens met me kennismaken. Dit kan in mijn praktijk, maar het gesprek kan ook bij jou thuis plaatsvinden.

Het is belangrijk om betekenis te geven aan het verlies dat je hebt geleden, zodat je hart kan accepteren wat je hoofd begrijpt. Gun je jezelf dit moment om je verhaal te doen en maak een afspraak.

* Indien niet in mijn praktijk is het gratis binnen een straal van 10 km gerekend vanaf mijn praktijkadres.


Weet wat je voelt,
dan voel je wat je wilt


Het is tijd, tijd voor verandering. Per 1 november aanstaande ga ik meer tijd investeren in mijn eigen praktijk als verlies- en rouwbegeleider.

Ik voelde al een poosje dat er iets moet veranderen. De stap nemen was tot nu toe nog te spannend, maar het wringt, ik heb meer ruimte nodig. Ik wil mensen, jongeren en kinderen begeleiden die vastlopen in hun proces van verlies en rouw of die het te zwaar vinden om alleen te doen. Verlies verdient meer aandacht dan het nu krijgt en dan bedoel ik verlies in de breedste zin van het woord; verlies door overlijden van iemand die je dierbaar is, van je baan, het stuklopen van je relatie, maar ook verlies van gezondheid waardoor je afscheid moet nemen van dingen in het leven die normaal voor je waren.

Ik heb tijdens mijn leven meerdere keren met verlies te maken gehad en weet hoeveel impact dit heeft gehad op mijn leven. Mijn vader overleed toen ik 26 jaar was en ik ging naast mijn moeder staan, ik besef me nu dat ik toen geen kind meer was. Tijdens mijn puberteit verloor ik mijn onbevangenheid door aanranding, mijn baan ben ik 2 keer kwijtgeraakt door reorganisaties en in de afgelopen jaren zijn er naast mijn vader nog meer mensen overleden die me dierbaar zijn. Ik zie nu in dat ik meer tijd had moeten nemen om dit in mijn leven te verweven, ik heb me jarenlang weggecijferd voor anderen, ik heb mijn emoties weggestopt, want ik moest toch sterk zijn. Het was slechts een uitstel van mijn rouw. De verliezen blijven altijd een deel van mijn leven en maken me tot wie ik nu ben. Ik kan weer vertrouwen op mijn innerlijke kracht en weet wat ik nodig heb en dat is deze stap.

Ik gun jou dit ook. Heb je het gevoel dat ik jou kan helpen in jouw situatie, maak dan een afspraak voor een intakegesprek. Je krijgt bij mij alle tijd en ruimte om je verhaal te vertellen en je gevoel te delen. Daarna overleggen we samen wat jij nodig hebt en waarbij ik je kan helpen. Wist je dat verliezen of gebeurtenissen van jaren terug van invloed kunnen zijn en dat je daardoor tot de ontdekking dat het verlies destijds niet de aandacht heeft gekregen die het verdiende. Het is belangrijk om betekenis te geven aan het verlies dat je hebt geleden, zodat je hart accepteert wat je hoofd begrijpt. Er is geen handleiding voor rouw, maar je hoeft het niet alleen te doen. Wat gun jij jezelf?