Een doodnormale podcast

Je bent jong en iemand van wie je heel veel houdt, sterft. Hoe ga je daarmee om? Twintigers Benthe Göbel en Sabien Brehler onderzoeken wat het betekent om jong te rouwen. Ze spreken jonge schrijvers, muzikanten en acteurs, die een ...

Een podcast met Manu Keirse

Afscheid nemen … je krijgt maar 1 kans. Eva Germeys praat met rouwexpert Manu Keirse over het belang van afscheid nemen voor het overlijden en het belang van een afscheidsviering. Een gesprek van een uur doorspekt met verhalen en ervaringen ...

Iedereen wordt blanco geboren, je opvoeding, je overtuigingen, je opleiding en de gebeurtenissen in je leven maken je tot wie je nu bent.

Nicole Rave van Buro Raaf schreef mijn verhaal op voor de pagina Light On op haar website. Ze geeft mensen een podium over het werk dat ze doen en deze maand heeft ze mij daarvoor uitgekozen. Een verhaal over mij ...

Interview Business Women Nederland

Ik heb pasgeleden een interview gegeven voor Business Women Nederland en één van de vragen was: Wat maakt jouw onderneming uniek? Mijn onderneming is uniek omdat ik mijn mediumschap gebruik bij mijn coaching. Ik voel mensen goed aan, ik luister ...

Verlies en rouw op Clubhouse

Op maandag 1 maart a.s. om 19.30 uur ga ik graag met je in gesprek op Clubhouse. Samen met Jet Brinkman delen we een aantal verliezen met je die we zelf hebben meegemaakt en stellen we jou ook in de ...

‘Angst is soms bedreigender dan het virus’

Een prachtig gesprek met Manu Keirse over de coronamaatregelen, eigen verantwoordelijkheid, sterven en eenzaamheid. ‘We verkrampen als we denken aan sterven. De voorbije jaren is het beeld gecreëerd dat we mensen van ouderdom en dood kunnen genezen. Dat is niet ...

Docu: Ik rouw van jou

De 3Doc docu: ik rouw van jou gaat over jonge mensen waarvan de vader of moeder is overleden. Nellie, de maakster, is 28 jaar als haar moeder overlijdt. Ze praat in de docu met andere jongeren over het overlijden van ...

Waarom bleef je niet voor mij

In deze indrukwekkende documentaire vertellen vier kinderen, die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfdoding, over de reis die zij aflegden vanaf het moment dat zij het nieuws hoorden.  De documentairemaakster, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand ...

Levend verlies

Levend verlies is verlies dat niet direct met de dood te maken heeft. Elke dag heeft dit heel veel impact op het dagelijks leven van veel mensen. Weet jij wat levend verlies is? Het is bijvoorbeeld de ernstige beperking van ...

Rouw na een miskraam

Je bent in verwachting van een nieuw leven en dat blije gevoel verandert in rouw. Je hebt je droom werkelijkheid zien worden en draagt na de miskraam van binnen de verloren droom met je mee.  Doe niet alsof en praat ...

Eerlijkheid duurt het langst

Wees eerlijk tegen je kinderen, ten allen tijde. Zo neem je ze serieus, ook al moet je ze vertellen dat je ongeneeslijk ziek bent. Leg het uit op een manier waarop je kind het begrijpt. In ons geval hebben we ...

Secundair verlies

Nadat mijn vader overleed veranderde ons hele gezin. Ik ging meer naast m’n moeder staan, ik was nog wel haar dochter, maar toch was het anders. Alles was anders.  Als er een verlies is, een overlijden, faillissement, een ernstig ziek ...

Rouw op het werk

Heb je als medewerker na een overlijden tijd en ruimte nodig voor bijvoorbeeld de zorg voor kinderen of een ouder, dan kun je in overleg met je werkgever wellicht zorgverlof daarvoor inzetten. Maar niet iedere werkgever is daarin even soepel. ...

Radio-interview RTV Voorst

Vanavond, maandag 18 mei, ben ik geïnterviewd door RTV Voorst over mijn werk als coach voor verlies en rouw en ik deel dit graag met jullie. ...