Blogs

Papa’s gaan niet dood

Papa’s gaan niet dood

2021, 29 jaar geleden dat mijn vader overleed, ik was 26 en mijn vader 56. En nu ….. ben ik 55 jaar en ergens dit jaar word ik 56. Toen vond ik mijn vader al wel een beetje oud en nu ik zelf bijna 56 jaar ben besef ik me ...
Halfvol of halfleeg

Halfvol of halfleeg

Hoe ik na een heerlijke wandeling terechtkwam in een slechte film. Afgelopen zaterdag, het was heerlijk weer en ik trok er op uit om te gaan wandelen. Jasje en wandelschoenen aan, nog even naar het toilet en ik was er klaar voor. Een lange route dit keer, maar nog niet ...
Keuzes; verstand of gevoel?

Keuzes; verstand of gevoel?

Afgelopen week kreeg ik een mooi aanbod, een aanbod om een extra dienst aan te bieden op mijn website, een samenwerking met een ander bedrijf waardoor ik ook nog eens extra geld zou kunnen verdienen. Een onlinegesprek met meer uitleg volgde, ik werd enthousiast, zag best wat voordelen, kreeg een ...
Ik ben zoveel meer

Ik ben zoveel meer

Ik ben Carin, ik werk als verlies- en rouwcoach met een missie dat het doodgewoon is en voor iedereen mogelijk moet zijn om hulp te vragen bij verlies en rouw. Maar ik ben nog meer. Ik ben vrouw, moeder, partner, dochter, vriendin, maar ik ben nog zoveel meer. Wat niet ...
Imagine

Imagine

Zo werd ik wakker midden in de nacht. Stel je voor, dat alles mogelijk zou zijn, ook dat je iets of iemand kunt terugwensen in je leven. Iets wat of iemand die er nu niet meer is. Een ouder, partner, kind, baan, een gezond lijf, je onbevangen blik op het ...
Omdat het over liefde gaat

Omdat het over liefde gaat

Heb je dat ook weleens, dat je overvallen wordt door emoties? Je kijkt een film op de televisie en ineens is daar een vorm van herkenning en de tranen biggelen over je wangen. Het komt door de film die je kijkt of documentaire waarin iets gebeurt dat door jou wordt ...
Het is goed

Het is goed

Met die woorden werd ik wakker vanmorgen. We kunnen niets aan desituatie veranderen dan te doen wat er van ons gevraagd wordt. Ieder te doen wat goed is voor ons allemaal en om de ouderen te ontzien, je pakt je eigen verantwoordelijkheid. Ik heb geen oordeel over een ander, of ...
Hoe luister jij eigenlijk

Hoe luister jij eigenlijk

Hoe vaak vragen mensen niet aan je hoe het met je gaat, maar zijn ze eigenlijk niet geïnteresseerd in het antwoord. Hoe zit dat met jou? Luister jij met aandacht, of ben je al bezig met het antwoord te bedenken? Heb je er enig idee van hoe lastig het is ...
Rouw

Rouw

Het is zondagmiddag en ik ben alleen thuis. Ik geniet van deze momenten, onontbeerlijke momenten die ik nodig heb als reflectie voor mezelf, maar ook om me weer voor te bereiden op een nieuwe week. De afgelopen week was er één waarin ik weer even werd teruggeworpen naar 28 jaar ...
Loslaten

Loslaten

Loslaten is accepteren dat het niet nodig is dat alles op jouw manier gaat, maar dat iemand anders het ook goed doet. Misschien gaat het anders, maar dat is niet persé beter of slechter. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen, je mag altijd om hulp vragen of accepteer ...
Hoe leer je leven met verlies

Hoe leer je leven met verlies

Pasgeleden ben ik gestart met de opleiding als rouwbegeleider, omdat ik iets wil betekenen voor mensen die te maken krijgen met verlies en rouw. Gedurende de eerste weken kwam ik tot de ontdekking, als je je eigen proces onder de loep neemt, dat ik gedurende mijn leven al meerdere keren ...
Kinderen krijg je te leen

Kinderen krijg je te leen

Ik wist eigenlijk nog niet of ik kinderen wilde, tot het moment dat mijn vader overleed toen ik 26 was. Er kwam een soort oerdrang in mij boven waardoor de keus mij als het ware uit handen werd genomen. Ik was 28 toen ik moeder werd van onze zoon. Na ...