Werk met mij

Rouwcoach | Medium en Opstellingsbegeleider

Wat is jouw verlangen?

Ik ben rouwcoach, medium en opstellingsbegeleider en begeleid je bijvoorbeeld na een verlies of tijdens een moeilijke periode in je leven. Misschien ben je uit balans of realiseer je je dat het genoeg is geweest. Ik help je hoe je stap voor stap vanuit zachte kracht het leven kan (her)ontdekken. Je kunt bij mij terecht voor:

Krijg weer plezier in het leven

Jouw gevoelens er mogen zijn

Voel dat je er niet alleen voor staat

Je bent van harte welkom bij mijn coaching, waar de focus ligt op het herstellen van de verbinding met jezelf op een diepere laag. Of je nu verlangt naar inzichten, een verschuiving van denken naar voelen zoekt, of persoonlijke groei ambieert, mijn begeleiding is voor jou.

Voor als je meer blijheid en levensgeluk wilt ervaren in het leven. Het gaat om erkennen en herkennen dat je niet je pijn en verdriet bent. Je bent zoveel meer. De gesprekken helpen je om jezelf en je eigen gedrag beter te begrijpen. Je krijgt inzicht in je leven en in wie jij bent als persoon.

We verkennen onderwerpen zoals verlies, persoonlijke ontwikkeling, gezinssituaties, gezondheid en werk. Samen vinden we antwoorden op de vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’

Deze zoektocht onthult wat werkelijk belangrijk voor jou is en dat het tijd is om te stoppen met afwachten. Hierdoor kun je met meer energie, zelfvertrouwen en optimisme naar de toekomst kijken.

De coaching is flexibel, afgestemd op jouw behoeften. Ik coach zowel live als online en een combinatie van online met een live dag is ook mogelijk. Laten we samen werken aan jouw groei en welzijn.

Bij de coaching maak ik naast de gesprekken, in onderling overleg met jou,  gebruik van:

 • healing
 • oefeningen om gevoelens te leren herkennen, begrijpen en uiten
 • (familie)opstellingen
 • schrijfoefeningen
 • creatieve sessies
 • meditatie
 • hartritueel
 • medium consult

Samen wil ik er voor zorgen dat jij…

 • Vaardigheden ontwikkelt om je grenzen helder te stellen
 • Liefdevolle zelfzorg mag omarmen.
 • Weer ruimte ervaart om te voelen
 • De lichtpuntjes weer mag laten schijnen in je leven
 • Je bewust wordt van de niet-helpende overlevingsstrategieën
 • Patronen en blokkades kunt doorbreken met behulp van familieopstellingen.
Ga je door een moeilijke periode in je leven, weet dan dat je het niet alleen hoeft te doen. Je mag om hulp vragen

Healing is not about feeling better

It is about being better at feeling

Je krijgt persoonlijke coaching op maat. Ik luister met aandacht, maar ik maak ook gebruik van mijn kennis en de ervaring met de verliezen en moeilijke periodes in mijn leven die ik zelf heb meegemaakt.

Ik stel vragen aan je die je laten nadenken. Ik vraag je te voelen wat het doet met je. Zo komen we uit bij jou, wie je in de kern bent. Je krijgt wat je nodig hebt en dat is niet altijd wat je verwacht. Dat is mijn kracht.

Ik stem mij af op jou, ik zie en voel heel veel en voel zo aan wat jij nodig hebt, maar stem altijd af met jou. Ik kan hierdoor aanwezig zijn op een manier waardoor jij voelt dat ik jou zie en je begrijp.

Hier vind je antwoorden op de veelgestelde vragen

Waarom is Carin de juiste persoon voor mij?

We maken kennis met elkaar in een eerste gesprek en als het voor ons beiden goed voelt is er vertrouwen om verder te gaan. Ik stel vragen aan je die je laten nadenken, die soms best confronterend kunnen zijn. Ik vraag je je open te zijn en te te voelen wat het doet met je. Zo komen we uit bij jou, wie je in de kern bent. Zo krijg je wat je nodig hebt en dat is niet altijd wat je verwacht. Dat is mijn kracht. Wat wij met elkaar bespreken blijft binnenskamers, je mag delen met me wat je wilt. Het is veilig bij mij.

Wat versta je allemaal onder verlies?

Er zijn vele soorten verliezen. Verlies van een dierbare (bv. partner, kind, ouders, vriend of vriendin die als familie voelt), maar ook het stuklopen van je relatie, ontslag bij je werkgever, van je gezondheid bij een burn-out, depressie of een chronische ziekte, een miskraam, ongewenst kinderloos zijn, levend verlies bij dementie of een vermissing, of een opeenstapeling hiervan.

Zijn er voorwaarden voor het afmelden/verplaatsen van een afspraak?

Een afspraak kan tot 24 uur voor aanvang kosteloos worden verzet of geannuleerd. Daarna wordt het normale tarief in rekening gebracht, vanwege de gereserveerde tijd.

Op het moment dat je een afspraak maakt, dan verklaar je je akkoord met deze voorwaarden.

Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?

De coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar er zijn eventueel andere mogelijkheden:

 • Sommige werkgevers vergoeden een deel van de kosten. Informeer bij je werkgever of deze bereid is een coachingstraject voor je te vergoeden of informeer bij de bedrijfsarts of de ARBO dienst van het bedrijf waar je werkt.
 • In sommige gevallen is vergoeding mogelijk via de bijzondere bijstand. Informeer hiervoor bij uw gemeente.
 • In sommige gevallen is vergoeding mogelijk via de regeling sociale bijstand van de sociale dienst, dit geldt ook voor werkenden
 • Je kan kosten voor coaching in bepaalde gevallen aftrekken van de belasting als bijzondere ziektekosten
 • Je kan kosten voor coaching in bepaalde gevallen aftrekken van de belasting. Als je free-lancer bent of je hebt een eigen bedrijf, dan kan je de kosten meenemen in je bedrijfskosten.

Kunnen de gesprekken bij mij thuis plaatsvinden?

Afspraken kunnen ook bij jou thuis plaatsvinden, houdt er wel rekening mee dat ik voor reiskosten buiten een straal van 10 km € 0,21 per kilometer doorbereken.

Kun je lichaamlijke klachten krijgen bij rouw?

Jazeker, je kunt last krijgen van diverse lichamelijke reacties. Je kunt je niet concentreren op je werk, je hebt hoofdpijn, hartkloppingen, je hebt geen eetlust of je eet juist heel veel, je hebt stress, je voelt je ontzettend moe of uitgeput. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en voldoende rust te nemen en lief voor jezelf te zijn.

Waarom een 4 maanden traject?

Ik begeleid jou gedurende 4 maanden zodat jij krijgt wat je nodig hebt, dus gedurende een langere periode. De zaken waar je tegenaan loopt zijn ook niet in één dag gekomen. We bespreken dit in het kennismakingsgsprek. Als jij na de sessies beter weet hoe je er mee kunt omgaan is de begeleiding van onschatbare waarde voor de rest van je leven. Het is wel mogelijk om in termijnen te betalen.

Je kunt na afloop van een 4 maanden traject een onderhoudpakket aanschaffen voor € 300,- (incl BTW) voor 3 sessies die jij in je eigen tempo mag afnemen

Voor bedrijven maak ik een passende offerte, afhankelijk van de vraag en de inzet. Neem hiervoor vrijblijvend contact met me op.

Verlies en de daarbij behorende rouw moet ik toch alleen kunnen doen?

Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Als jij vastloopt of je niet begrepen en eenzaam voelt kan ik je handvatten geven om het verlies of de verliezen te verweven in je leven.

Hoe komen we samen tot een afspraak?

Je kunt telefonisch, per mail, per app of via het contactformulier contact met me opnemen. Je kunt ook zelf via de digitale agenda een afspraak inplannen. Als jij het moeilijk vindt om te bellen, geef dat dan a.u.b. aan, dan bel ik jou en plannen we een kennismakingsgesprek.

Kunnen de sessies ook digitaal plaatsvinden?

Ik kan je ook online te begeleiden. De afspraken moeten we dan wellicht iets anders insteken, maar het is zeker mogelijk.

Luisteren doe je met je hart
en niet met je hoofd.
Wie zo luistert,
hoort ook wat niet gezegd,
maar wel wordt bedoeld.

Hans Stolp

Carin Hafkamp

Maak kennis met Carin

In mijn leven heb ik diverse malen te maken gehad met verschillende vormen van verlies en rouw. Dit heeft veel impact gehad op mijn leven, maar daardoor besef ik ook hoe groot de impact kan zijn op jouw leven.

Ik vind dat het doodgewoon moet zijn dat je rouwen bij verlies niet alleen hoeft te doen.