Heb je in je leven te maken met verlies, dan kan ik je begeleiden bij je rouw. Ik bied je een steuntje in de rug totdat je weer kunt vertrouwen op je innerlijke kracht. Maak een afspraak met me voor een intake.

Rouwbegeleiding van Carin Hafkamp

Iedereen krijgt vroeg of laat in zijn of haar leven te maken met verlies. Dat kan het overlijden zijn van je partner, ouder, kind, maar ook een dierbare vriend of vriendin. Verlies is ook het stuklopen van je relatie, ontslag bij je werkgever, faillisement of verlies van gezondheid. Dit heeft veel invloed op jou, je leven en de mensen om je heen. Verlies brengt je uit balans, alles is ineens anders. Omgaan met verlies en rouw doe je op je eigen manier, vaak met steun van familie en vrienden, want het is fijn als iemand naar je luistert. Soms is deze steun niet voldoende, of is deze steun niet voorhanden. Dan is er behoefte aan professionele begeleiding, als rouwbegeleider kan ik je daarbij helpen.

Als diegene waarvan je veel van hebt gehouden is overleden blijft diegene altijd een deel van je leven. Jouw dierbare herinneringen en gevoelens blijven en hebben voor altijd een plekje in je hart. Dat geldt op een andere manier voor het verlies van je baan, je gezondheid of een ander betekenisvol verlies.

Ieder mens is uniek en rouwt op zijn of haar eigen wijze. Voor rouwen is geen handleiding, je hebt het misschien nooit eerder gedaan. Ik luister naar je en bied je de ruimte om in al je kwetsbaarheid, je verdriet, boosheid, angst en andere emoties te delen. Veiligheid en vertrouwen staan voor mij bovenaan. Zie mij als een steuntje in de rug, ik loop een tijdje aan je zij mee. We kijken samen wat je nodig hebt om in de nieuw ontstane situatie de balans bij jezelf terug te vinden zodat je weer kunt vertrouwen op je innerlijke kracht.

Rouw kost tijd en veel energie. Betekenis geven aan het verlies is heel belangrijk bij het integreren in je leven. Ik help je graag om beter te leren begrijpen wat het doet met jou, welke emoties het oproept, zodat je woorden kunt geven aan je gevoel, hoe je de handvatten in je dagelijks leven kunt gebruiken en je leert te benoemen wat jij nodig hebt. Je krijgt persoonlijke begeleiding op maat. Ik luister met aandacht naar je, maar ik kan je ook vragen om je gedachten op papier te zetten, een creatieve werkvorm te gebruiken, maar samen een wandeling behoort ook tot de mogelijkheden. Ik stem me steeds af op jou en maak daarbij ook gebruik van mijn intu├»tie, ik voel vaak aan wat er nodig is op welk moment.