Hartritueel

Een uniek helend ritueel bij verlies en rouw

Embrace your imperfections

Het hartritueel is een uniek helend ritueel bij verlies en rouw. De Japanse kunst om scherven van aardewerk met goud te lijmen. Het woord ‘kin’ is goud en ’tsugi’ is verbinding en samen betekent het dus letterlijk goudverbinding.

Of je nu emotionele wonden hebt opgelopen (door het verbreken van een vriendschaps- of liefdesrelatie, door rouw, depressie, verlies van werk, verlies van een dierbare) of fysiek (door een auto-ongeluk, een borstoperatie, een amputatie, een handicap of door ziekte, brand of geweld).

Juist door de imperfecties en littekens niet te verbergen, maar de lijnen te accentueren met goud, symboliseren ze jouw unieke levenservaringen. 

In dit hartritueel verbind je je liefdevol met je hart door meditatie en oefeningen. Het keramieken hart staat symbool voor jouw hart. Tijdens het ritueel stel ik je diverse vragen en bij iedere vraag maak jij weer verbinding met jouw hart. Misschien is er wel een bepaald thema dat als een rode draad door je leven loopt.

Het keramieken hart breek je op een door jou gekozen manier. Je krijgt alle ruimte om woorden en/of namen op de scherven van het hart te schrijven. Daarna lijm je de scherven met goudlijm weer aan elkaar.

Een geheeld hart, een mooi uniek hart dat gezien mag worden.

Hoe ziet de begeleiding er uit?

Het hartritueel is een uniek helend ritueel bij verlies en rouw.
Scherven van het hartritueel, een uniek helend ritueel
Een uniek geheeld hart met gouden littekens

Het hartritueel bestaat uit 3 stappen en duurt ca. 3 uur.

Ik begeleid je gedurende het hele ritueel. Ik spiegel wat ik zie en stel vragen. Ik volg jou in je proces en beweeg mee. Ik heb ervaren dat deze vorm heel krachtig en helend kan werken. Het is en blijft een persoonlijk ritueel dat je helpt om bij deze gebeurtenissen en gevoelens stil te staan.

De 3 stappen:

1. Verbinden met het hart
Verbind je met jouw hart. Dit doen we met behulp van een meditatie, oefeningen en eventueel beschilderen of kleuren van je hart.

2. Het breken van het hart
Nu ga je het hart breken. Na een betekenisvol verlies is jouw hart wellicht ook gebroken. Het verlies van jouw dierbare heeft jouw leven veranderd.

Na het breken raap je de scherven bij elkaar, dan mag  je, als je dit wilt, je gevoelens of namen van dierbaren aan de binnenkant op de scherven schrijven.

3. Het helen van het hart
Dan lijm je de scherven van het hart met goudlijm aan elkaar. Stukje voor stukje heel je het hart. Het wordt niet meer zoals het was, want de littekens blijf je altijd zien, maar deze littekens horen ook bij jou. Die maken jou tot wie je bent, met alles wat je hebt meegemaakt.

 

Het hartritueel kost € 125,-

Boek je het hartritueel met een groep van minimaal 3/4 personen dan krijg je korting.

Het is tevens te boeken als teamuitje, de maximale grootte van de groep is 10 personen. Vraag vrijblijvend om een offerte.

De coachingstrajecten sluiten we vaak af met een hartritueel, uiteraard doen we dit in onderling overleg.

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een email naar info@carinhafkamp.nl, stuur een Whatsapp of bel naar 06 41 16 35 90