Ik ben Carin Hafkamp

Ik begeleid je door je rouw en help je hoe je stap voor stap vanuit zachte kracht het leven kan (her)ontdekken.

Ik woon in Twello, ben getrouwd en heb 2 volwassen zoons. Ik heb opleidingen op het gebied van healing en mediumschap afgerond en veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan. Hierdoor heb ik niet alleen inzicht gekregen in mijzelf als mens, maar ook in de ervaringen die mij als mens gevormd hebben in het leven. Deze ervaringen en inzichten hebben mij dichter tot mijzelf gebracht.

De opleiding tot rouwbegeleider bij Buro Nazorg heeft me veel inzicht gegeven in de verliezen die ik zelf heb meegemaakt. Al deze opleidingen vullen elkaar prachtig aan. Samen met jou kijk ik naar wat jij nodig hebt en wat jou het beste zou kunnen helpen in jouw eigen unieke proces.

Ik heb de afgelopen jaren veel gereflecteerd op mijn leven, ervaringen doorleefd en mijzelf kunnen helen. Ik heb de kracht in mijzelf gevonden zodat ik nu kan leven vanuit mijn eigen essentie en vrijheid. Iets wat ik iedereen zo gun en waar we allemaal recht op hebben! Soms raken we van onszelf verwijderd en creëren we overlevingsstrategieën omdat we niet bij de pijn kunnen of willen komen en niet in staat zijn te voelen. Dan is het goed te weten dat ik je kan helpen in dit proces zoals ik ook ik geholpen ben in mijn eigen proces.

Waarom ik de juiste persoon ben voor jou

Verlies verdient meer aandacht dan het nu krijgt, het komt in ieders leven voor. Welke vorm van verlies je ook raakt, niet iedereen heeft voldoende steun vanuit eigen netwerk of familie. Soms kom je er pas na jaren achter dat je hulp nodig hebt omdat verliezen zich hebben opgestapeld. Voor mij is belangrijk dat jij je veilig voelt en dat je mij toelaat in jouw unieke proces. Ik zie jou, ik zie en voel veel aan en ben er volledig voor jou en kan zo net die extra dimensie geven aan het proces. Mijn wens voor jou is dat jij op eigen kracht verder kunt en de verlieservaring(en) in jouw leven kunt verweven zonder dat het je beperkt in jouw Zijn. 

 • Ik voel de urgentie om het taboe rondom rouw te doorbreken.
 • Ik begeleid jou om jouw pijn te verzachten.
 • Ik volg mijn gevoel en handel van daaruit om voor jou van betekenis te kunnen zijn.
 • Ik heb zelf verlies meegemaakt en dat maakt dat ik ook ervaringsdeskundige ben.
 • Ik healing kan geven als ondersteuning in jouw proces.
 • Ik kan, als je daarvoor open staat, een boodschap doorgeven van een overleden dierbare.
 • Ik ben liefdevol, maar stel ook kritische vragen.

Wist je dat ….

 • Het glas bij mij altijd halfvol is
 • Ik houd van dansen
 • Ik het heerlijk vind om met vrienden te eten
 • Ik op z’n tijd houd van een goed glas wijn
 • Ik houd van wandelen
 • Ik hardop meezing met de muziek in de auto
 • Ik sudoku’s maak
 • Ik te zien ben in de Netflixserie ‘Surviving Death’
 • Ik na een dag werken graag de stilte opzoek
 • Ik een grote kattenliefhebber ben
 • Ik het heerlijk vind om te lezen, van thrillers tot boeken over zelfontwikkeling en verlies en rouw

Dit is hoe anderen mijn coaching hebben ervaren

Het overlijden van mijn man aan het begin van de coronatijd was heftig. Geen of nauwelijks bezoek mogelijk van vrienden en familie. Veel zoeken naar hulp heeft mij niet veel gebracht. Na anderhalf jaar ben ik bij een ontmoetingsavond voor lotgenoten in rouw geweest, bij Carin had ik zo’n goed gevoel dat ik sessies bij haar heb gepland. Naast het luisteren kan Carin met korte gerichte vragen je tot de kern van wat je voelt laten komen. Ook stiltes zijn geen probleem. Ze helpt je op weg door tips te geven hoe je aan anderen kunt aangeven hoe je je voelt. Het heeft mij veel opgeleverd! Nu kan ik het allemaal beter aan.

– Monique 

Carin voelt je feilloos aan, maar ook de mensen om wie je geeft, zelfs als ze niet meer in ons bestaan zijn. Dit laatste geeft veel rust en troost . Heeft mij geholpen na het overlijden van een dierbare. Ze is een echt doorgeefluik rondom jezelf. Een aanrader voor wie met vragen zit.

– Corina

Mijn moeder is in december 2021 overleden. Na heel veel maanden van rennen en vliegen, was ik in september helemaal op. En heb hulp gezocht bij Carin. Ik kon mezelf niet meer overeind houden. Via google kwam ik bij Carin terecht. Gelukkig had zij geen wachtlijst, en kon gelijk bij haar terecht. Carin luistert naar je en stelt vragen waardoor je zelf gaat nadenken. En tips om met je rouw om te gaan. Ik ben nu weer zover dat ik handvaten heb om mezelf wel weer op te kunnen peppen. Carin heel erg bedankt!

– Wilma

Anderhalf jaar na het overlijden van mijn dochter heb ik hulp gezocht bij Carin omdat ik vastliep met mezelf. Carin heeft me geholpen de focus te verleggen van het verlies en verdriet naar 'hoe ga ik nu zelf verder'. Dat deed ze op een lieve, warme, betrokken, directe en oprechte manier. Niks was raar, ik voelde alle ruimte om te kunnen zijn wie ik ben. Door de gesprekken met Carin heb ik andere keuzes gemaakt in mijn leven. Natuurlijk blijft het gemis en het verdriet er, maar door haar heb ik wel geleerd er anders naar te kijken en mijn eigen leven een mooie vorm te geven. Dank je wel, Carin!

– Janneke

Ik ben bij jou gekomen, omdat mijn dochter er ook baat bij heeft gehad. We hebben zoals je weet heel wat overlijdens gehad. Dit heb ik allemaal wel verwerkt en een “plaatsje” gegeven. Ik kwam bij jou, omdat ik dacht dat je mij kon aangeven hoe ik het best het verlies van mijn man kon verwerken. Ik voelde me bij jou op mijn gemak. Je hebt een luisterend oor. Mocht ik het even niet zien zitten dan maak ik weer een afspraak.

–  Joke

Na jaren vol met verlies heeft Carin me laten inzien dat het ok is om de vrouw te zijn die ik daardoor geworden ben. Ze stelt de juiste vragen waardoor ik zaken in een heel ander licht ben gaan zien. Na even flink verdwaald te zijn geweest in mijn emoties was Carin de persoon om naast me te staan om mijn eigen weg terug te vinden.

– Glenda

Laten we kennismaken

Boek een gratis kennismakingsgesprek waarin ik samen met jou kijk naar welke vorm van coaching het beste bij je past.

Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact met me opnemen, maar je mag ook het contactformulier invullen. Als je het moeilijk vindt om zelf te bellen, mail of whatsapp je nummer met je naam, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op (ook in het weekend)

Whatsapp of bel naar 06 4116 3590

Je kunt ook mailen naar

info@carinhafkamp.nl

Opleidingen

Ik geloof in een leven lang leren en blijf me ontwikkelen door het volgen van opleidingen, workshops en intervisie.

Opleiding

 • 2015 – 2017: Intensieve Training Mediumschap, Centrum voor mediumschap en Training
 • 2016 – 2017: Intensieve Training Healing Mediumschap, Centrum voor mediumschap en Training
 • 2018 – 2019: Jaaropleiding tot rouwbegeleider, Buro Nazorg
 • 2022: De magie van opstellingen begeleiden
 • 2023: Leergang Transcultureel Systemisch Werk
 • 2023: Leergang Polyvagal Informed & Trauma Sensitief Begeleiderschap

  Leven is groeien,
  het oude loslaten
  om open te staan
  voor het nieuwe –
  steeds opnieuw.

  Leven is gevoelig
  worden en blijven
  voor wat voorbij
  het zichtbare is.

  Leven is ervaren
  wat je opdracht is
  en die dan vervullen
  met dankbaarheid
  en verwondering.

  Leven is de liefde leven,
  de liefde zijn.

  Hans Stolp