Ik ben Carin Hafkamp

Coaching en counseling  bij verlies en andere levensveranderingen

Ik woon in Twello, ben getrouwd en heb 2 volwassen zoons. Ik werk als coach, medium, familieopsteller en healer. Ik heb veel van het leven geleerd, maar ook van persoonlijke ontwikkeling en me meer en meer bewust geworden van mijn hoogsensitiviteit. Hierdoor heb ik niet alleen inzicht gekregen in mijzelf als mens, maar deze ervaringen en inzichten hebben mij ook dichter tot mijzelf gebracht.

De opleiding tot rouwbegeleider bij Buro Nazorg heeft me veel inzicht gegeven in de verliezen die ik zelf heb meegemaakt en ik leerde dat verlies niet alleen het overlijden van een dierbare is. Deze opleiding en de opleiding tot opsteller, de leergang transcultureel systemisch werk en polyvagal en trauma informed begeleiderschap vullen elkaar prachtig aan. Samen met jou kijk ik naar wat jij nodig hebt en wat jou het beste zou kunnen helpen in jouw eigen unieke proces. Je krijgt handvatten, tips en oefeningen hoe je dingen kunt aanpakken en we doen opstellingen, schrijfsessies en creatieve expressie naast de gesprekken die we voeren. Ik voel mensen intuïtief aan en weet door de ingevingen die ik krijg vanuit mijn spirituele team hoe ik iemand het beste kan helpen

Ik heb 25 jaar gewerkt als managementassistente bij een school, maar nadat ik in 2021 een burn-out kreeg heb ik in 2022 volledig voor mijn eigen praktijk gekozen. Ik heb de afgelopen jaren veel gereflecteerd op mijn leven, ervaringen doorleefd en mijzelf beetje bij beetje kunnen helen. Ik heb de kracht en nieuw levensgeluk in mijzelf gevonden zodat ik nu kan leven vanuit mijn eigen essentie en vrijheid. Iets wat ik iedereen zo gun! We raken soms zo van onszelf verwijderd door de overlevingsstrategieën die we ons zelf hebben aangeleerd, omdat we die pijn niet meer willen voelen. Ik loop graag een stukje mee op jouw pad zoals anderen mij ook geholpen hebben in mijn eigen proces.

Waarom ik de juiste persoon ben voor jou

Verlies en andere levensveranderingen verdienen meer aandacht dan dat het nu krijgt, het komt in ieders leven voor. Welke vorm van verlies of levensverandering je ook raakt, niet iedereen heeft voldoende steun vanuit eigen netwerk of familie. Soms kom je er pas na jaren achter dat je hulp nodig hebt omdat de gebeurtenissen zich hebben opgestapeld. Voor mij is belangrijk dat jij je veilig voelt en dat je mij toelaat in jouw unieke proces. Ik zie jou, ik zie en voel veel aan en ben er volledig voor jou en kan zo net die extra dimensie geven aan het proces. Mijn wens voor jou is dat jij op eigen kracht verder kunt en de verlieservaring(en) of andere (tramatische) situaties in jouw leven kunt verweven zonder dat het je beperkt in jouw Zijn. 

 • Ik voel de urgentie om het taboe rondom verlies, dood en andere levensveranderingen te doorbreken.
 • Ik begeleid jou om jouw pijn te verzachten.
 • Ik voel mensen intuïtief aan en weet door de ingevingen die ik krijg vanuit mijn spirituele team hoe ik iemand het beste kan ondersteunen.
 • Ik werk polyvagal en trauma informed.
 • Ik heb zelf verlies meegemaakt en dat maakt dat ik ook ervaringsdeskundige ben.
 • Ik healing kan geven als ondersteuning in jouw proces.
 • Ik kan, als je daarvoor open staat, een boodschap doorgeven van een overleden dierbare.
 • Ik ben liefdevol, maar stel ook kritische vragen.

Wist je dat ….

 • Het glas bij mij altijd halfvol is
 • Ik houd van dansen
 • Ik het heerlijk vind om met vrienden te eten
 • Ik op z’n tijd houd van een goed glas wijn
 • Ik 5 tot 6 keer per week sport
 • Ik houd van wandelen
 • Ik hardop meezing met de muziek in de auto
 • Ik te zien ben in de Netflixserie ‘Surviving Death’
 • Ik na een dag werken graag de stilte opzoek
 • Ik een grote kattenliefhebber ben en zij soms van grote waarde zijn tijdens de coaching
 • Ik het heerlijk vind om te lezen, van thrillers tot boeken over zelfontwikkeling en verlies en rouw

Dit is hoe anderen mijn coaching hebben ervaren

Lieve Carin, Wat fijn dat er mensen zijn als jij! Onze gesprekken vond ik erg prettig. Heel fijn dat je zo flexibel bent en kon inspringen op wat er zich op dat moment aandiende (dat was iedere keer een verrassing en breder dan het verdriet waarvoor ik in 1e instantie bij jou kwam). Mijn verdriet is niet minder groot maar wel anders. Dankzij jou zie ik dat er naast de pijn en leegte ook nog lichtpuntjes zijn. Bedankt voor al jouw hulp!

– Nathalie

Carin heeft mij ontzettend geholpen toen ik met een burn-out thuis kwam te zitten. Ondanks dat ik vanwege een verlies bij Carin terecht kwam, wist zij al direct het hele plaatje bij mij te raken wat zich al in mijn jongere jaren ingenesteld, waar ik onbewust nooit naar wist te kijken en mee om te gaan. Carin heeft mij heel veel geleerd waardoor ik een hele bewustwording door ben gegaan. Het is fijn om met iemand zoals Carin te praten. Carin voelt zacht en onbevooroordeeld en weet je echt een duidelijke richting in te sturen. Carin is dus niet alleen een goede rouw en verliescoach maar ook een hele fijne lifecoach. Naast de gesprekken is een familie opstelling echt een aanvulling. Carin is een absolute aanrader.

– Puck

Al 2x bij Carin familieopstellingen gedaan en met een geweldig resultaat! Ik wist niet dat zoiets zoveel emoties te weeg kan brengen. Maar wat een super positieve ervaring! En Carin weet de vinger telkens precies op de 'zere plek' te leggen. Echt geweldig. Enorm bedankt Carin! Ik heb al veel aan je gehad.

– Gisolt

Carin is een enorme hulp geweest tijdens de zwaarste periode van rouw in mijn leven. Het was enorm fijn met haar te praten en adviezen te horen van iemand die je begrijpt als rouw en verlies coach. Ontzettend dankbaar dat ik nu, na al onze gesprekken alles een beetje beter ben gaan begrijpen. Uiteraard heb ik nog een weg te gaan, maar ik raad iedereen Carin aan als je door een lastige periode van verlies gaat.

– Charlotte

Ik kwam bij Carin terecht voor rouwtherapie om mijn vader. Door middel van familie opstelling en gesprekken kwamen er meerdere onderdelen aan bod wat de aandacht mocht krijgen. Ik voelde mij gehoord en heel veilig bij Carin, ik kon mijn verhaal doen zonder oordeel en schaamte. De sessies hebben mij tot inzichten laten komen waar ik heel dankbaar voor ben. Dankjewel voor je liefde en een luisterend oor.

– Brit

De zelfdoding van onze oudste zoon heeft mij als ouder een trauma gegeven waar ik niet zelf uit kon komen. Mij werd geadviseerd professionele hulp te zoeken. De sessies waren rustgevend voor mij. Carin toonde oprechte interesse, stelde de juiste vragen over verschillende facetten van mijn leven en liet mij mijn gevoel ervaren om de opgekropte pijn van verlies en rouw ‘n beetje te kanaliseren. Ik wist niet dat iemand zover met je mee kon gaan én voelen. Ook heb ik positiviteit meegekregen en dat gaf mij weer moed om een stapje voorwaarts te zetten. Wat een bijzondere ervaring van een bijzondere vrouw die mij op weg heeft geholpen terwijl ik steeds dacht dat kan ik zelf wel.

– Jose

Anderhalf jaar na het overlijden van mijn dochter heb ik hulp gezocht bij Carin omdat ik vastliep met mezelf. Carin heeft me geholpen de focus te verleggen van het verlies en verdriet naar 'hoe ga ik nu zelf verder'. Dat deed ze op een lieve, warme, betrokken, directe en oprechte manier. Niks was raar, ik voelde alle ruimte om te kunnen zijn wie ik ben. Door de gesprekken met Carin heb ik andere keuzes gemaakt in mijn leven. Natuurlijk blijft het gemis en het verdriet er, maar door haar heb ik wel geleerd er anders naar te kijken en mijn eigen leven een mooie vorm te geven. Dank je wel, Carin!

– Janneke

Na het overlijden van mijn zus had ik onrust in mijn hoofd. Ik kon mij niet meer concentreren, had geen overzicht, was onrustig en vergeetachtig. Alle jaren van ziekzijn van mijn zus ben ik doorgegaan, ook dit heftige laatste jaar. Carin heeft mij met een medium consult en een aantal gesprekken geholpen. Ik heb meer begrip voor hoe alles is gelopen. Ook weet ik nu dat mijn gevoel er mag zijn en dat ik die mag en kan delen. Carin heeft met haar luisterend oor, het niet oordelen en adviezen enorm geholpen om weer rust in mijn hoofd te krijgen. Dit neemt niet weg dat het verdriet blijft, maar de rust in mijn hoofd is fijn.

– Bianca

Laten we kennismaken

Boek een gratis kennismakingsgesprek waarin ik samen met jou kijk naar welke vorm van begeleiding het beste bij je past.

Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact met me opnemen, maar je mag ook het contactformulier invullen. Als je het moeilijk vindt om zelf te bellen, mail of whatsapp je nummer met je naam, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op (ook in het weekend)

Whatsapp of bel naar 06 4116 3590

Je kunt ook mailen naar

info@carinhafkamp.nl

Opleidingen

Ik geloof in een leven lang leren en blijf me ontwikkelen door het volgen van opleidingen, workshops en intervisie.

Opleiding

 • 2015 – 2017: Intensieve Training Mediumschap, Centrum voor mediumschap en Training
 • 2016 – 2017: Intensieve Training Healing Mediumschap, Centrum voor mediumschap en Training
 • 2018 – 2019: Jaaropleiding tot rouwbegeleider, Buro Nazorg
 • 2022: De magie van opstellingen begeleiden
 • 2023: Leergang Transcultureel Systemisch Werk
 • 2023: Leergang Polyvagal Informed & Trauma Sensitief Begeleiderschap

  Leven is groeien,
  het oude loslaten
  om open te staan
  voor het nieuwe –
  steeds opnieuw.

  Leven is gevoelig
  worden en blijven
  voor wat voorbij
  het zichtbare is.

  Leven is ervaren
  wat je opdracht is
  en die dan vervullen
  met dankbaarheid
  en verwondering.

  Leven is de liefde leven,
  de liefde zijn.

  Hans Stolp