Ik laat 2023 achter me. 2023 was een jaar jaar waarin meer mensen de weg naar mijn praktijk wisten te vinden.

Het jaar waarin ik afscheid nam van een aantal mensen, niet in de zin van de dood, maar wel omdat ze me te veel energie kostten. Ik pakte de regie over m’n leven terug en dat voelt goed.

Het jaar waarin ik nieuwe mensen leerde kennen bij netwerkevenementen zowel online als face to face, symposia, workshops, opleidingen enz.

Er gingen ook dingen niet goed, ik had een paar maanden achter elkaar geen cliënten die instapten in mijn traject, dus ook geen inkomsten. Een evenement dat ik wilde organiseren ging niet door door onvoldoende aanmeldingen en daardoor zat ik er even niet goed in.

Het was ook een jaar waarin ik de leergang Transcultureel systemisch werk deed, een online training ceremonieel mediumschap en waar ik startte met de leergang polyvagal informed begeleiderschap en een traject deed met een businesscoach.

Daardoor is mijn aanbod veranderd en beter afgestemd. Ik leer(de) mezelf nog beter kennen en het heeft mijn kijk op adoptie, migratie en cultuur veranderd. Ik heb meer vertraging in mijn coaching ingevoerd, ik ben zachter naar mezelf en beter voor mezelf gaan zorgen. Daardoor kon ik steviger gaan staan voor wie ik ben en wat ik doe.

Beter voor mezelf zorgen betekent dat ik weer sport, meer dans, beweeg en meer ontspannen ben. Als ik lol heb in m’n leven, in verbinding ben met andere mensen, mijn rust pak, dan stroomt het. Terwijl ik dit opschrijf voel ik ook een glimlach op m’n gezicht

En als klap op de vuurpijl werd ik eind november door Steffi Wiesmann gevraagd of ik samen met haar een eindejaarsretraite wilde doen. Met vrouwen het jaar eindigen, terugblikken en vooruitkijken, reflecteren en intenties neerzetten. Het was een volmondig ja.

Het was fantastisch, emotioneel, verbindend, samen, herkenning. Kortom te veel op op te noemen, het was voor mij de beste afsluiting van het jaar die ik me kon wensen.

Het is een opstapje naar nog meer mooie dingen die komen. Het is niet meer voor verlies en rouw, maar voor verlies en levensgeluk. Ik laat 2023 achter me.

 

 

Voor het eerst in heel mijn leven
Zie ik helder, tref ik zeker
Het lijkt of ik met andere ogen zie
En ik kan het niet geloven
Maar langzaam kom ik boven
Ik weet dat ik met andere ogen zie

– Van Dik Hout

lees mijn vorige blog over de invloed van familiepatronen